×

Meld je aan voor updates van Mr. & Ms. T!

Tech-Tok Challenge van start met 95 enthousiaste klassen!

Op 1 oktober is de Tech-Tok challenge van start gegaan. Ditjaar doen maar liefst 95 klassen van verschillende Achterhoekse basis- enmiddelbare scholen mee. Dit jaar organiseren Mr. & Ms. T 3 challenges: inoktober, november en april.

De eerste uitdaging is momenteel in volle gang. Leerlingenworden uitgedaagd om een zo hoog mogelijke toren te bouwen met bouwblokken dieze zelf verzamelen. Elk blok heeft een maximaal formaat en de toren moet steviggenoeg staan zonder hulp van lijm of spijkers. Naast het bouwen is dezeopdracht ook gecombineerd met een begrijpend-lezen tekst, zodat zowel techniekals taalvaardigheid aan bod komen.

Onderdeel van een jaarkalender

De Tech-Tok Challenge is onderdeel van een grotereafvinkkalender. Naast de drie uitdagingen, kunnen klassen ook bedrijfsbezoekenplannen en interactieve video's bekijken van Achterhoekse bedrijven. Klassendie alle onderdelen van deze kalender aan het eind van het schooljaar hebbenafgevinkt, krijgen een speciale verrassing van Mr. & Ms. T voor de heleklas!

Op de kalender zijn ook andere techniek initiatieven voorkinderen te zien zoals de week van de techniek, de first lego league énnatuurlijk de techniekdag.

Challenge 1

Inzendingen voor de eerste challenge, het bouwen van detoren, kunnen nog tot en met 31 oktober worden ingestuurd. Op 5 november wordende winnaars bekendgemaakt: één klas wint de prijs voor de hoogste toren en eenandere klas voor de meest originele creatie. Beide klassen winnen een gavedrone die Mr. & Ms. T persoonlijk komen uitreiken. 

Klassen kunnen zich nog steeds aanmelden via https://www.tech-tok.nl/challenge.